Slideshow

vrijdag 13 juli 2007

Studiereis en Stage




Mijn Bestemmingen:
Zuid Korea - 14/7 t/m 21/7
China - 22/7 t/m 29/7
Qatar - 30/7 t/m 28/9

2 opmerkingen:

Unknown zei

Slobbieeeee mienolde!

Maak ze gek die japonezen.

Viel Spass!


Ben

Wouter zei

Hoi Allemaal,
Zijn al een tijdje in Zuid-Korea met de studie en hebben echt heel veel dingen te doen: Universiteits bezoeken, cultuur happen, werven bezoeken.
We zijn in Z-Korea in Seoul aagekomen, wat een mega stad! Nog nooit zoiets gezien! Lijkt erg westers en is eigenlijk aanzienlijk welgesteld, echter de Koreanen spreken veel minder Engels dan je zou vermoeden, vooral omdat er op erg veel borden veel engelse kreten worden gebruikt, zo ook in reclamespotjes op tv.
Wat tot nu toe erg op valt is dat als wij met de groep ergens aankomen de mensen zoiets hebben van waar komt deze groep reuzen vandaan... En een beetje bieren, bij het eten hoort toch een biertje of vijf of meer is tot nu toe gebleken, dat ze echt zoiets hebben van waarom vallen ze niet om...?
Er wordt uiteraard niet alleen gedronken; we zijn tot nu toe naar de Universiteit van Seoul geweest en hebben daar de sleeptank eens bekeken... erg groot vergeleken bij die van ons.
Zitten nu in Busan (Het zuiden van Korea) waar de (scheeps)-werven zitten. We zijn bij Daewoo en bij Hyundai geweest en allebei zijn megalomaan groot. Bij de eerste worden er 50 schepen van 150 m plus per jaar gebouwd en bij de de laatste meer dan 70 per jaar.
Ook zijn we naar de Hyundai fabriek geweest, eigenlijk ben ik er achter dat de Koreanen weinig lol of lolletjes hebben, ze werken ongeveer 9 a 10 uur per dag en praten niet met elkaar onder het werk.
Ook al zijn het mensen op de werkvloer ze verdienen ergens van 55000 tot 100000 USD per jaar, afhankelijk van hoeveel zin ze hebben om over te werken...

Moet er helaas vandoor, maar probeer meer updates te sturen!

Vandaag trouwens weer een Koreaans woord erbij geleerd "Osnamu" (volgens mij) betekent het bos.

Proost is trouwens "Combee"

maar moet nu weg... Ltrs!